Language Switcher

Vyberte váš jazyk

Sudcovská iniciatíva Za otvorenú justíciu (ZOJ) sa pripája k stanovisku Súdnej rady Slovenskej republiky a k vyhláseniu Celorepublikovej rady Združenia sudcov Slovenska, ktoré dôrazne odsúdili bezprecedentný brutálny útok na predsedu vlády Slovenskej republiky Róberta Fica dňa 15. mája 2024.

Rovnako odmietame a hlboko nesúhlasíme s prejavmi nenávisti a neznášanlivosti v našej spoločnosti, ktorá vyústila do tejto tragédie. ZOJ sa po celý čas svojej existencie snažila aj   s názorovými oponentmi o nenásilnú a vecnú komunikáciu pri presadzovaní našich hodnôt a ideálov v súdnictve. K tomu vyzývame všetky zložky štátnej a politickej moci a občanov. Vyhrotená atmosféra v našej spoločnosti sa naliehavo potrebuje zmeniť a upokojiť.

Veríme, že vzájomnou toleranciou a slušnosťou naša krajina dokáže prekonať túto hlbokú krízu. Predsedovi vlády Róbertovi Ficovi prajeme veľa síl na uzdravenie sa zo zranení, ktoré utrpel.

 

V Bratislave 16. mája 2024

 

JUDr. Katarína Javorčíková

JUDr. Filip Demo

hovorcovia ZOJ

Na našej webovej stránke používame cookies. Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, zatiaľ čo iné nám pomáhajú zlepšovať túto stránku a používateľské prostredie. Môžete sa sami rozhodnúť, či chcete cookies povoliť alebo nie. Upozorňujeme, že pri odmietnutí možno nebudete môcť využívať všetky funkcie stránky.